Starstruck i Al Quds

Etter aatte fantastiske dager i Palestina kom vi i gaar til Jerusalem, eller Al Quds som byen heter paa arabisk. Vi brukte formiddagen i til aa vandre rundt i gamlebyen for aa se paa alle de obligatoriske turiststedene. Vi vandret i Jesus fotspor paa Via Dolorosa og Ariel Sharons fotspor paa vanunutempelhoeyden. Vi fniste av menneskene ved klagemuren og saa forundret paa alle de kristne som baerte rundt paa store kors. Det var overraskende hvor stor forskjellen mellom Ramallah og Jerusalem var. Baade mer turistifisert og at man faar slengt slibrige kommentarer etter seg. Men vaeret var fint og vi har faatt fylt opp vaar religioese kvote for lang tid fremover.

Men hoeydepunktet kom litt senere paa dagen, der vi paa American Colony Hotel moette selveste Mordechai Vanunu. Vi drakk arabisk kaffe og snakket baade om hans eget liv, hans tanker rundt okkupasjonen av Palestina og oensket om fred.

Men ikke nok med at vi har truffet Vanunu, siste dagen i Ramallah hadde vi khalida jarrarnok et selebert moete. Vi fikk nemlig intervjue Khalida Jarrar, folkevalgt for PFLP og en av de faa i partiet som kan vaere aapent medlem.

For aa si det paa godt norsk, vi er starstruck!

Naa setter vi snart kursen for Ben Gurion flyplass, om bare 24 smaa timer med reising er vi hjemme. Vi gler oss!

3 responses to “Starstruck i Al Quds

  1. Fett! Nå gleder vi oss til dere kommer hjem, så vi alle kan kose oss med oppussing. Det vil nok hjelpe dere med å få beina ned på jorda etter alle kjendisbesøkene:)

  2. Ser ut som du hatt en kjempe fin og spennende tur, ingeborg!!! Blir koselig å se deg igjen:)

  3. Så usannsynlig kult! Dette må dere jo prøve å få et presseoppslag på. Blir bra å få dere hjem!

Legg igjen en kommentar